English

Meny

 

 

 

Australia et stort og meget sparsomt befolket land. I størrelse er Australia større enn USA, men likevel er befolkningen kun litt over 8 mill. - som Holland og Sverige. Australia er delt opp i 6 regioner: Queensland, New South Wales, Victoria, Northern Territory, South Australia og Western Australia.

De første menneskene som kom til Australia var Aborigerne (the Aborigines). Navnet fikk de av de første hvite menneskene, som invaderte landet i 1788. I januar dette året kom den første flåten lastet med over ett tusen mennesker. 736 av dem var straffanger. De antatt omkring 750000 urinnvånerne av Australia ble ensidig frarøvet deres landeiendommer og hjemtrakter av de Brittiske kolonistene, som ville godta Aborigerne som eiere av disse. I dag prøver Aborigerne å gjenerobre det som en gang var deres eiendom.

En av tingene som gjør Australia så forsjellig fra de andre kontinentene er naturen, og dyrene som lever der. Koala (kjent som Koalabjørn), kenguru, dingo (Australsk villhund), undulater (budgerigars) og wombat er bare noen av de dyrene som gjør Australia så spesiell.

Australierne er kjent for å være et vennlig og åpent folkeslag. De elsker sport, grilling med familie og venner, og strendene... De er kjent for å være meget urbane, da de fleste av dem lever i de større byene langs kysten. Nesten 94% av befolkningen er av europeisk herkomst. Som et resultat av dette, har Australia et vestlig utseende og kultur. Australierne er generelt sett meget tolerante ovenfor andre mennesker og deres skikker.

Free JavaScripts provided
by The JavaScript Source
Copyright © 1999 Resvero Production. Med enerett.
Last modified: mars 29, 2009.