Korpssidene

Meny

Hei, og velkommen til våre korpssider. Her tenkte vi at vi skulle legge ut en del stoff som rører seg om musikkorps. Vi vil gjerne at dette skal være en side for dere der ute med linker, info, o.l., som interesserer dere der ute. I den anledning hadde det vært ønskelig med litt hjelp fra dere om tips, ønsker, info, o.l.


Korps er gøy, hører og leser man. Det er noe i det!

Tenk deg 100.000 mennesker som sitter hjemme med hvert sitt instrument og spiller etter kassetter, noter, eller hva det nå enn er. Alle disse menneskene vil trolig synes dette er ok en stund, men etter ei tid vil de samme, alle, trolig synes dette er litt for monotont.

Det er da korpsene kommer inn i bildet, som "reddende engler". Det finnes selvfølgelig andre løsninger, som band, og andre grupperinger. Men, det er ingen av disse som kan by på 17. Mai-marsjering i skoletoget (med unntak av Bergen), "svette" eller våte stevner - og medaljer, utmerkelser som er "rettferdige" (er det noen som har hørt om rettferdige "music awards"?), dugnadsarbeide, styre- og komitéerfaringer, m.m.

Selvfølgelig er det musikken som er i fokus! I et korps kommer du innom det meste av det som lages av musikk. Alt fra klassisk til pop/rock. I et korps lærer du deg, foruten musikkforståelse, instrumentteknikk (både fysisk og musikkalt), samordning, disiplin, prosjektarbeide, m.m.

Mange har funnet sine livs partnere og beste venner gjennom korpsmiljøet. Her er det normalt ingen konkurranse mellom utøverene, ettersom alle er med å "drar lasset" i samme retning. Det er normalt ikke noen begrensning hvor mange mennesker som kan spille i orkesteret på samme tid. For mange er dette meget viktig.

I et korps støter man på mange forsjellige instrumenter. Noen av disse vil du finne beskrevet nærmere på instrumentsidene.


Korpsbransjen har også en egen forening, NMF - Norges Musikkorps Forbund, som tar seg av alle saker som opptar korpsbransjen. Her kan du leie/låne instrumenter og utstyr hvis det kniper, du kan få juridisk bistand i korpssaker. NMF er "kontaktleddet" mellom korpsene og myndighetene. NMF arrangerer konkurranser som NM, kretsmesterskap. De sørger for utdeling av utmerkelser til de som har gjort seg fortjent til det, og mye, mye mer! Ta en tur inn NMF' s aller "helligste" ...!


 

Free JavaScripts provided
by The JavaScript Source
Copyright © 1999 Resvero Production. Med enerett.
Last modified: mars 29, 2009.